Чому молодь відстроковує своє дорослішання?

Сучасні юнаки та дівчата занижують оцінку свого психологічного віку, причому з роками ця тенденція посилюється. Так, якщо 16-літні відчувають себе на рік молодше, ніж вони є, то 20-літні вже на два роки.

Сучасна молодь не хоче дорослішати вчасно через низку причин соціального характеру.

Таку тенденцію серед молоді продемонстрували результати дослідження психологів Володимирського державного педагогічного університету (Росія).

Зазвичай науковці вважають, що в результаті переживання кризи підліткового віку у молодих людей вперше виникає почуття дорослості. У них виникає бажання самим приймати рішення і відповідати за них, адекватно реагувати на ситуацію.

Дослідження, проведене психологами університету, продемонструвало, що сучасні юнаки та дівчата занижують оцінку свого психологічного віку, причому з роками ця тенденція посилюється. Так, якщо 16-літні відчувають себе на рік молодше, ніж вони є, то 20-літні вже на два роки.

Опитавши три групи молодих людей у віці 16, 18 і 20 років, психологи також побачили, що чим старше їх вік, тим пізніше підлітки сподіваються подорослішати: 16-літні ― приблизно в 23 роки, 18-літні ― у 26 років, а 20-літні відкладають цей момент до 27-29 років.

Причини небажання дорослішати психологи бачать в тому, що сучасні діти виявилися затиснутими між неможливістю швидко стати економічно незалежними від батьків, збільшенням термінів професійної освіти і високим рівнем власних бажань.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді