Яку вагу ранця можна піднімати дитині?

При піднятті важких речей у дітей виникають не тільки кісткові, а й м’язові порушення, біль у спині. Тому надзвичайно важливо, щоб батьки слідкували за тим, яку вагу доводиться носити їх дитині, і уникнути ризику для її здоров’я.

Коли вага ранця або портфеля вище нормативної, дитина серйозно ризикує своїм здоров’ям.

Фахівці рекомендують батькам слідкувати за тим, щоб портфелик їх дитини не був занадто важким.

Загальна вага, яку доводиться носити дитині, повинна становити не більше десяти відсотків її власної ваги. А бажано, щоб й ще менше.

У будь-якому іншому випадку, коли вага ранця або портфеля вище нормативної, дитина серйозно ризикує своїм здоров’ям. І це не віддалена перспектива.

Зокрема, надмірна вага ноші призводить до викривлення хребта, сколіозу, грижі, зміщення хребетних дисків. Проблеми поглиблюються, якщо школяр одягає рюкзак лише через одне плече ― як нині це модно робити (свого роду форс ― але виключно шкідливий). Справа в тому, що результатом можуть стати диспропорції структури тіла. Скажімо, одне плече (уже в дорослому віці) може стати нижче за інше.

У результаті підняття важкого у дітей виникають не тільки кісткові, а й м’язові порушення, біль у спині.

Тому надзвичайно важливо, щоб батьки школяра слідкували за тим, яку вагу доводиться носити їх дитині, щоб уникнути ризику для здоров’я.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді