Діти люблять солодке, бо зростають?

Батьки можуть полишити перейматися ― їх діти ласуни лише тому, що зростають. Дослідники планують розшифрувати мозкові сигнали, які дозволять розробити «дієтичнішу» програму для діток.

Любов дітей до солодкого ― це нормальна реакція організму у відповідь на зміни. Дитячий організм швидше росте і тому постійно вимагає калорійної їжі, а отже ― солодкого.

До такого висновку прийшли американські вчені.

Смак солодкого підштовхує хлопчиків та дівчаток споживати більшу кількість енергії. Також  фізіологи зазначили, що в підлітковому віці спостерігається зниження інтересу до солодощів, оскільки уповільнюється розвиток організму, і йому не потрібно стільки енергії.

Єдиний фактор, який впливає на нелюбов дітей до кондитерських виробів ― це біомаркер I типу колагену, який впливає на зростання кісток. Усі інші фактори на потяг до солодощів ніяк не впливають.

Учені заспокоюють: тепер батьки можуть бути спокійні ― їх діти ласуни лише тому, що зростають. Дослідники планують розшифрувати мозкові сигнали, які дозволять розробити «дієтичнішу» програму для діток.

Довідка. В експерименті взяли участь 143 дитини віком ― 11-15 років.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді