Коли закінчиться спека?

Цілком ймовірно, що 8-10 серпня в південних, східних областях і Криму температура місцями досягне +40 градусів, тобто ми наблизимося до показника стихійно-небезпечного гідрометеорологічного явища.

Найближчі 2 тижні в Україні спостерігатиметься спекотна суха погода

Про це сьогодні повідомив Державний гідрометеорологічний центр.

Як зазначив заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, до 10 серпня характер погоди суттєво не зміниться.  

Він також повідомив, що 30-31 липня в західних регіонах, а також у Житомирській і Вінницькій областях пройдуть грозові дощі, місцями сильні зливи в окремих регіонах не виключені град і шквали 17-22 м/с.

При цьому на іншій території переважно без опадів, температура повітря вночі +15...+20 градусів, на узбережжі морів до +26 градусів, вдень +29-34 градуси, у південних областях і Дніпропетровській області до +37 градусів, а в західних областях +23...+28 градусів.

1-2 серпня в західних регіонах, а також у Житомирській і Вінницькій областях очікуються невеликі короткочасні грозові дощі, місцями сильні зливи, температура повітря в цих районах уночі +12...+17, вдень +23...+28 градусів.

На іншій території в цей період опадів не очікується, температура вдень +28...+33 градусів, на півдні +31...+36.

3-4 серпня в Україні, крім більшості західних і східних областей, очікуються невеликі короткочасні дощі, грози, температура вночі +15...+23, днем +27...+33 градуса, на півдні й сході до + 37 градусів.

З 5 по 10 серпня очікується суха й жарка погода вдень +30...+34 градуси, у південно-східній частині України +33...+38 градусів.

Цілком ймовірно, що 8-10 серпня в південних, східних областях і Криму температура місцями досягне +40 градусів, тобто ми наблизимося до показника стихійно-небезпечного гідрометеорологічного явища, наголосив заступник директора Гідрометцентру.

Експерт також повідомив, що на сьогодні температурний режим перевищує норму на 4- 9 градусів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді