Розвиток дошкільної освіти в 2016 році: обговорення

У МОН України відбулося обговорення дій щодо розвитку дошкільної освіти в 2016 році, у тому числі інклюзивної

Днями відбувся круглий стіл з питань планування розвитку дошкільної освіти в 2016 році.

Представники департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Інституту проблем виховання НАПН України, Інституту спеціальної педагогіки НАПН України, Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України обговорили основні нововведення, що регулюють розвиток  дошкільної освіти, у тому числі інклюзивної.

Зокрема, начальник відділу дошкільної освіти Тамара Панасюк повідомила, що на розгляді у Мінфіні залишаються ще зміни до штатного розпису дошкільних навчальних закладів, якими передбачено введення посади асистента вихователя в контексті впровадження інклюзивної освіти.

Також нововведення стосуються гранично допустимого педагогічного навантаження на дитину, кваліметричної  моделі оцінки розвитку дитини та впровадження програми фінансової грамотності дітей дошкільного віку «Aflatoun».

Під час засідання учасники обговорили  пропозиції до плану  роботи на 2016 рік  та  порядок взаємодії всіх державних інституцій, що опікуються питаннями дошкільної  освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді