У школах проведуть Урок пам’яті

Загальноосвітні навчальні заклади отримали рекомендації вшанувати загиблих від Голодомору 1932-1933 років і провести 27 листопада Урок пам’яті

28 листопада 2015 року відповідно до указу президента в Україні відбудуться заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів.

З метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, у МОН України рекомендують провести у школах у п’ятницю 27 листопада Урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».  Про це йдеться у листі «Щодо заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів» від 17.11.2015 № 1/9-549.

У листі зазначено, що  для учнів 10-11-х класів та студентів можна організувати оглядові екскурсії до краєзнавчих музеїв або районних будинків культури, де будуть експонуватись фотодокументальні стенди інформаційно-просвітницького проекту «Спротив геноциду».

А також, залучити дітей і молодь до скорботних заходів у суботу 28 листопада, зокрема загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00 та акції «Запали свічку».

На допомогу педагогам Українським інститутом національної пам’яті розроблено методичні рекомендації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді