Освітній проект «Дорослішай на здоров’я» запровадять по всій Україні з 2013 року

«Дорослішай на здоров’я» ― проект, спрямований на популяризацію здорового способу життя серед підлітків і молоді та збереження репродуктивного здоров’я, як важливої складової успішного дорослого життя, формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства.

Освітній проект «Дорослішай на здоров’я», який реалізується за підтримки Фонду Народонаселення ООН, впровадять у 2012 році у Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а починаючи з 2013 року проект буде реалізовуватись на всій території України. 

Про це повідомила прес-служба МОНмолодьспорту.

Презентація освітнього проекту «Дорослішай на здоров’я», який реалізується за підтримки Фонду Народонаселення ООН, відбулася в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту. У заході взяли участь спеціалісти управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, методисти інститутів післядипломної педагогічної освіти з предмету «Основи здоров’я».

Відкрили засідання директор департаменту загальної середньої та дошкільноїх освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Олег Єресько та Представник Фонду Народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан.

«Дорослішай на здоров’я»  ― спільний проект Міністерства освіти і науки, молоді та спорту і Фонду народонаселення ООН в Україні, спрямований на популяризацію здорового способу життя серед  підлітків і молоді та збереження репродуктивного здоров’я, як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей; закладання основ відповідального батьківства.

Зміст навчальної програми «Дорослішай на здоров’я» представила координатор проекту Наталія Лещук, зосередивши увагу на актуальних завданнях навчального курсу: розвиток пізнавального інтересу підлітків до унікальності людини як живої істоти, до унікальності ресурсів організму людини; визначення цінностей сучасних молодих людей, створення умов для усвідомлення ними цінності здоров’я, цінності життя, негативних наслідків ризикованої поведінки, власної відповідальності за збереження свого здоров’я; формування у підлітків відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей; сприяння зміцненню взаєморозуміння між підлітками й батьками; формування розуміння того, що таке відповідальне батьківство.

Навчально-методичні матеріали курсу «Дорослішай на здоров’я» мають відповідний гриф Міністерства, проходили апробацію у загальноосвітніх навчальних закладах Вінницької та Кіровоградської областей. Про хід апробації і свої враження розповіли Віталій Оліх ― директор Корделівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Калиновського району Вінницької області, Леся Києнко-Романюк ― доцент кафедри методології та управління освітою Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників і Валентина Чебоненко ― завідувач обласного центру практичної психології і соціальної роботи Кіровоградського обласного інституту післядипломної освіти імені Василя Сухомлинського.

З подальшими завданнями проекту також ознайомив заступник Представника Фонду народонаселення ООН в Україні Павло Замостьян. Серед них підготовка педагогів, психологів, соціальних педагогів для роботи за програмою «Дорослішай на здоров’я» у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України; забезпечення підготовлених педагогів навчально-методичними матеріалами. Окрім того, важливим завданням є налагодження постійної підготовки педагогічних працівників у системі післядипломної педагогічної освіти за програмою «Дорослішай на здоров’я».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді