У наші часи такого не було: технології, які змінюють дитинство

Колись неможливо було уявити, що в кожній сім'ї будуть цифрові фотоапарати та відеокамери, що дозволяють відобразити будь-яку мить життя дитини, починаючи з першої секунди його існування. А про особистий комп'ютер раніше писали лише у фантастичних оповіданнях.

Якщо порівняти наше дитинство з дитинством наших дітей, ми побачимо безліч приголомшливих відмінностей, не кажучи вже про порівняння з дитинством наших мам і бабусь. Причина таких разючих змін ― сучасні технології.

1. Радіоняні

Ще пару десятиліть тому можна було й уявити, що буде існувати прилад, що дозволяє мамі спокійно займатися своїми справами, поки дитина спить у ліжечку. Тепер немає необхідності щохвилини бігати і перевіряти, чи все у дитини в порядку і чи не прокинулась вона: радіоняня повідомить про це маму в ту ж секунду, як тільки малюк прокинеться.

2. Цифрові фотоапарати і відеокамери

Колись неможливо було уявити, що в кожній сім'ї будуть цифрові фотоапарати та відеокамери, що дозволяють відобразити будь-яку мить життя дитини, починаючи з першої секунди його існування. Для того, щоб отримати фотозображення, в нашому дитинстві було необхідно мати домашню фотолабораторію ― або відвідувати фотостудію. Домашнє відео могли собі дозволити одиниці.

3. Стільникові телефони

Пристрій, який зібрав найбільше подяк батьків ― стільниковий телефон. Сучасні мами завжди зможуть дізнатися, не виходячи з дому, де знаходяться їхні діти і чим вони займаються.

4. Комп'ютери

Про те, що коли-небудь настануть часи, коли в кожній родині буде власний суперкомп'ютер, писали науково-фантастичні розповіді. Однак це все ж стало реальністю, і в даний час вже нікого не дивує. Особливо сильно поміняли світосприйняття сучасних дітей соціальні мережі. Фахівці стверджують, що їхній вплив на життя сучасних дітей часто перевищує силу впливу батьківського прикладу, а також книг і фільмів.

5. DVD-програвачі

У сучасних дітей є можливість в будь-який час подивитися будь-яке кіно, не виходячи з дому. За часів нашого дитинства про таке навіть не мріяли.

6. Mp-3 плеєри

Можливість слухати улюблену музику в будь-який час-чудова можливість, якої ми в часи нашого дитинства були позбавлені. Для прослуховування музики було необхідно мати громіздкі програвачі ― або відвідувати спеціальні концертні зали.

7. 3D кінотеатри

У сучасних дітей є можливість не тільки переглянути будь-яке кіно, але й відчути під час його перегляду так званий «ефект присутності», що дозволяє зануритися в «світ», який є на екрані.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді