Де і як відпочити дітям під час зимових канікул?

У дітей розпочалися зимові канікули. Чудовий час, щоб відпочити активно та з користю. Дитячі центри пропонують хлопчикам та дівчаткам відвідати низку цікавих заходів, аби час канікул пройшов цікаво та насичено.

Державні центри позашкільної освіти під час зимових канікул проводять цікаві та змістовні заходи для своїх вихованців.

Зокрема, Український державний центр позашкільної освіти на Кловському узвозі, 8 відкриває свої двері для дітей та їх батьків:

30.12.2012 ― Школа раннього розвитку дитини «Знайка» проводить традиційне новорічне свято для вихованців гуртків логіки, образотворчого мистецтва, англійської мови, музики.

08-10.01.2013 ― Музична студія «Глорія» проводить традиційні різдвяні концерти. Прозвучать твори стародавніх та сучасних композиторів, шедеври класичної та романтичної музики, а також перлини українського фольклору.

13.01.2013 ― на базі ЗОШ І-ІІІ ст. № 304 серед вихованців гуртків автомоделювання проводитимуться відкриті змагання серед юнаків  м. Києва «Новорічний кубок».

25.12.2012-14.01.2013 ― засідання клубу історичної реконструкції, підготовка до участі в Міжнародному фестивалі слав’янських культур «Київська Русь ХІІІ сторіччя».

08.01-10.01.2013  Новорічне свято для вихованців студії спортивного бального танцю «Міріди-Данс» та їх батьків, в  рамках якого буде проведено конкурс зі спортивно-бального танцю.

08-14.01.2013 ― підготовка до тематичного концерту вихованців  музичної студії естрадного співу «Соломрія» (відеозйомки уроків з вокалу, запис фонограм).

10.01.2013 ― майстер-клас керівника гуртка квілінгу, Ольги Чугунової, для вихованців та їх батьків позашкільних навчальних закладів міста Києва.

Під час зимових канікул в приміщенні Українського державного центру позашкільної освіти гостинно відкриває двері Український державний Музей іграшки. До уваги відвідувачів представлена цікава експозиція новорічної іграшки.

Окрім того, Українським державним центром позашкільної освіти під час канікул буде проведено заходи всеукраїнського рівня:

11-12 січня  в  м. Мукачеве,  Закарпатська обл., відбудеться Всеукраїнський  відкритий  дитячо-юнацький  фестиваль ― конкурс  естрадної  пісні  «Різдвяна  зіронька -2013». Місце проведення Будинок школярів м. Мукачеве.

12-14 січня у м. Львові, на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини буде проведено Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули».

Педагоги Українського державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді разом із своїми вихованцями відвідають  культурно-освітні заклади столиці, загальноміські та районні  у м. Києві святково-спортивні дійства.

Протягом канікулярного періоду учасниками походів-прогулянок стануть понад 200 гуртківців закладу.

З великим інтересом юні туристи–краєзнавці чекають на вистави  у Національному Палаці мистецтв «Україна», казкову феєрію у Національному цирку України та велике європейське циркове шоу «Леганда про  Мулан» у Палаці спорту. Їх відвідає біля 120 учнів.

Завжди цікаві зимові Карпати чекають наших вихованців. У Перечинський район Закарпаття завітають починаючи з кінця грудня до Різдвяних свят 110 туристів–краєзнавців, де їх чекають подорожі в гори, змагання із спортивного орієнтування, лижні прогулянки та гірськолижні спуски, краєзнавчі експедиції та екскурсії до історико-культурних об’єктів краю.

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді під час зимових канікул для свої вихованців спланував цікаві та змістовні заходи:

З 19 грудня по 10 січня триває конкурс-виставка новорічних композицій «Зимова симфонія»,  на якому будуть представлені власні вироби юннатів Центру.

У грудні розпочала свою роботу Школа народних ремесел «Майстерня святого Миколая» та «Майстерня Діда Мороза», в яких навчали виготовляти новорічні іграшки, вироби із кераміки та біокераміки. У майстерні «У Новорічному лісі» та «Різдвяна ялиночка» керівники гуртків ділились  з вихованцями досвідом з лозоплетіння на новорічну тематику. Тематика майстер-класу  «Не підвладна  часу барвиста з бісеру прикраса» допомогла дітям створити свято рукоділля з бісеру. Такі майстер-класи  пройдуть  у творчих учнівських об’єднаннях.

25 грудня на території Центру відбулося «Свято ялинки», під час якого юнати прикрашали  різдвяне дерево іграшками, виготовленими власними руками.

Триває операція «Годівничка», під час якої пройшов конкурс на кращу годівничку для птахів. Вихованці еколого-натуралістичного центру підгодовують птахів.

У грудні-січні проходить виставка найкращих робіт учасників Всеукраїнського конкурсу «Птах року ― 2012» у вигляді відкритої  експозиції.

З 3 до 5 січня для вихованців Центру пройде Інтелектуально-розважальна програма «Світові пригоди з Дідом Морозом»: «Морські пригоди» (музей Акваріумістики); «Пригоди зимовими джунглями» (Зимовий сад, Живий куточок); «Пригоди на фермі».

Для вихованців гуртків також будуть проведені лекторії «У гості до друзів» ― знайомство зі звичаями та обрядами різних народів святу під час святкування Нового Року та «Різдвяна подорож» ― знайомство з традиціями, побутом, звичаями, легендами регіонів України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді