Табачник розповів про плани на 2013 рік

Дмитро Табачник розповів про першочергові заходи на наступний 2013 рік: «Перш за все ― це підвищення якості освіти. Будемо далі докладати зусиль для збільшення державного замовлення на інженерні, технічні спеціальності».

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник розповів про підсумки року, що минає, та плани на 2013 рік.

«Для освіти рік, що минає, оцінюю позитивно, тому що ми зробили, скажімо для сільських учнів, більше ніж за 5-6 попередніх років ― це 1000 шкільних автобусів… Якщо говорити про дитячі садочки, то теж позитивно, тому що я починав працювати, коли охоплення дітей місцями в дошкільних закладах становило 63%, на сьогодні ― це майже 88%, а в деяких регіонах п’ятирічки стовідсотково забезпечені дошкільною освітою. Це показники, які рекомендує найбільш розвиненим країнам Європейський Союз ― забезпечення місцями дітей в дошкільних закладах на рівні 80%. Ми вже маємо такі показники», ― зазначив Міністр.

Окрім того, Дмитро Табачник зазначив, що стосовно результатів роботи у вищій школі прикладом є вручення державних премій. Так, більше половини нагороджених ― це працівники вищих навчальних закладів, їхні наукові результати заслуговують на найвищу оцінку.

«У нас в цьому році вперше 350 студентів і аспірантів за конкурсом поїхали вчитися за кошти державного бюджету, вперше в історії країни, в найкращі університети Європи, Сполучених Штатів Америки і навіть Японії. Наступного року ця програма буде вже третій рік продовжена. Це теж дуже важливо. Тому я 2012 рік для освіти оцінюю звичайно як такий, що більшою мірою позитивний і успішний. Ми вперше запровадили електронний вступ під час вступної кампанії. Нарікань не було. Це набагато зручніше. Якщо, скажімо, подача електронної заявки за роялті авторів комп’ютерної програми коштує 6 копійок, то навіть в Києві проїхати двома видами транспорту до університету подати заяву і повернутися назад – це вже 10 гривень. Порівняйте 1000 копійок і 6 копійок, ― зазначив Міністр.

Також Дмитро Табачник розповів про першочергові заходи на наступний 2013 рік: «Перш за все ― це підвищення якості освіти. Будемо далі докладати зусиль для збільшення державного замовлення на інженерні, технічні спеціальності. Будемо разом з громадськістю все-таки переходити до того, щоб визначити перелік найбільш перспективних базових університетів. Не Міністерство це буде робити, а ради ректорів, громадська рада, щоб вони визначили, які університети є найбільш перспективними і концентрувати підтримку, зусилля бюджету будемо саме в цих університетах. І звичайно, підвищення якості математичної та природничої освіти в школах, адже переконаний, що за математиками, фізиками, інженерами ― майбутнє ХХІ і ХХІІ століття».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді