Рівень заробітної плати бюджетників залишається низьким

Колегія Рахункової палати констатувала, що, незважаючи на вжиті заходи протягом 2011-2012 років, суттєвого підвищення заробітної плати не відбулося. Її рівень досі залишається низьким.

Колегія Рахункової палати, проаналізувавши упорядкування умов праці працівників бюджетної сфери на основі Єдиної тарифної сітки, зробила висновок, що підвищення заробітної плати серед працівників бюджетної сфери не відбулося.

Рівень заробітної плати для представників окремих галузей досі залишається низьким. Так, наприклад, середня заробітна плата працівників сфери освіти та охорони здоров’я залишається нижчою за її середній рівень по економіці.

"У 2012 році середня зарплата у сфері освіти була меншою на 16,5 відс., у сфері охорони здоров'я та надання соціальної допомоги  — на 27,3 відсотка",  — підкреслили у Рахунковій палаті.

Колегія Рахункової палати констатувала, що більшість заходів з реалізації Концепції удосконалення оплати праці працівників бюджетної сфери, затверджених розпорядженням Кабміну від 09.06.2011 № 551-р, залишилася невиконаною. Не затверджено Методику віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів Єдиної тарифної сітки та не вирішено питання щодо оплати праці на єдиних засадах працівників установ, закладів та організацій, яким надано статус національних.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді