Загартування організму дитини слід розпочинати навесні

Питання загартування дитини часто викликає суперечки серед батьків та педагогів. Якими ж рекомендаціями керуватись і коли починати загартовувати дітей? Яких правил та принципів слід дотримуватися?

Серед педагогів та батьків часто виникають суперечки з приводу того, коли саме і як починати загартовування дітей. Тож розглянемо це питання докладніше.

Загартування — це підвищення імунних сил організму дитини та опірності до несприятливих впливів навколишнього середовища.

Напередодні сезону канікул, відпусток і пляжного відпочинку це питання набуває гострої актуальності, оскільки дитину слід підготувати до розмаїття літніх розваг. Отже, теплий весняний період є найліпшим для початку загартувальних процедур.

Загартування дитини має базуватися на трьох принципах: поступовості, систематичності, безперервності.


Під час загартування дітей необхідно дотримуватися таких правил:
• розпочинати загартування слід тільки тоді, коли дитина здорова та добре почувається;
• загартувальні процедури слід проводити систематично та послідовно;
• враховувати індивідуальні особливості дитячого організму;
• не проводити процедури загартування, коли дитина нездужає;
• відновлювати процедури після хвороби слід поступово і лише з дозволу педіатра.

Якщо проводити процедури гартування систематично та дотримуватися правильного режиму дня, то здоров’я дітей поліпшується.

Про різновиди та правила проведення загартування дитячого організму читайте в квітневому номері журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді