10 причин розпочати займатися спортом вже сьогодні

Не секрет, що більшість із нас — не спортсмени-чемпіони, а звичайні люди. Проте здоровий спосіб життя нам імпонує, активне дозвілля — надихає, і це повільно, але впевнено наближає нас до спорту.

Як фізкультура та спорт впливає на життя? Чому надзвичайно важливо постійно підтримувати гарну фізичну форму? Чому починати заняття необхідно вже сьогодні?

Отже, 10 причин розпочати тренування            

1. Фізичні вправи тренують м'язи, силу, витривалість організму, поліпшують систему кровообігу, тобто позитивним чином впливають на імунітет, стан здоров'я, молодість і красу, зберігають здатність до праці й активного способу життя на довгі роки.

2. Тренування та загартування організму дають змогу легко долати значні не лише фізичні, а й психічні та інтелектуальні навантаження, труднощі, проблеми, що спіткають нас на життєвому шляху.

3. Активність на свіжому повітрі є надзвичайно корисною: зміцнюються м'язи та тканини організму, мозок насичується киснем, знімається напруження, заспокоюються нервові центри, нормалізується дихання. Намагайтеся бувати на свіжому повітрі щодня не менше години, і тоді Ви забудете такі слова, як «безсоння», «депресія», «стреси» і навіть «ліки»!

4. Фізкультура та спорт корисні людям інтелектуальної праці. Вони часто ведуть «сидячий» спосіб життя, що призводить до різних деформацій скелета й хребта, зниження інтенсивності обміну речовин і внаслідок — зайва вага, серцева недостатність. Фізкультура та спорт допоможуть завжди бути в тонусі.

5. Завдяки спорту в людині розвивається відповідальність, формується звичка працювати на совість.

6. Займаючись фізкультурою, ми відкриваємо в собі нові можливості, пізнаємо раніше невідомі глибини психології та філософії. Спорт формує вміння завершувати розпочаті справи, проходити шлях до кінця і ставити на фініші ефектну крапку.

7. Спортивні підтягнуті люди легше переносять хвороби, адже вміють вчасно мобілізувати додаткові ресурси організму. Треновані — це захищені. Чого варте хоча б вміння правильно падати?

8. Відвідування спортивних секцій, гуртків, тренажерних залів, басейнів тощо — це спілкування, зв'язки, знайомства і дружба врешті-решт. Хобі згуртовує, єднає! Не дарма сильні світу цього є членами гольф-клубів і грають, щонайменше, у великий теніс.

9. Ігрові види спорту (баскетбол, волейбол, футбол, хокей тощо) формують бойовий і командний дух, удосконалюють ситуативне мислення, завдячуючи якому закріплюються вміння швидко приймати рішення, адекватно й оперативно реагувати на нестандартні ситуації.

10. Не припиняє діяти і принцип гармонійного розвитку особистості. Якщо людина освічена, інтелігентна й вихована та при цьому ще й у прекрасній фізичній формі, то вона буде завжди і всюди потрібною та успішною!

Усе це та багато іншої важливої, корисної та актуальної інформації дізнавайтеся зі сторінок щомісячного спеціалізованого журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді