Результати ЗНО оголошуватимуть через інтернет

Результати зовнішнього незалежного оцінювання оголошуватимуть через інтернет, починаючи з 18 червня. Зважаючи на кількість абітурієнтів, найдовше визначатимуть результати з наймасовіших предметів.

Цьогоріч результати ЗНО оголошуватимуть з 18 червня через мережу інтернет.

Визначення результатів зовнішнього оцінювання відбувається поетапно. Спочатку встановлюється тестовий бал (сума балів за виконання тесту) кожного абітурієнта за виконання тесту.

Після цього здійснюється конвертація тестових балів в оцінки за шкалою 100-200 балів. Отримана оцінка вказує на місце результату абітурієнта серед результатів, отриманих абітурієнтами з певного предмета.

Учасники ЗНО можуть самостійно визначити власний бал, порівнявши правильні відповіді на завдання тесту з власними відповідями. Для цього кожен має отримати тестовий зошит після завершення тестування.

Враховуючи кількість абітурієнтів, результати тестування з української мови оголосять через 20 днів від дня проведення оцінювання. Такі ж предмети як математика, історія України та іноземні мови потребують 15-16 днів для визначення балів.

Офіційне оголошення результатів ЗНО здійснюватиметься шляхом їхнього розміщення на інформаційних сторінках абітурієнтів на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати тестування будуть внесені до електронної бази даних, яку використовуватимуть приймальні комісії вищих навчальних закладів для перевірки результатів ЗНО, що зазначені в інформаційній картці абітурієнта.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді