Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. Фахівці рекомендують бути уважнішими та дотримуватися основних вимог з харчування у літній період.
З огляду на це слід:
- приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;
- дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
- ретельно стежити за правильністю зберігання продуктів та приготування страв.
Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.
У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.
Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.
Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі. Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.
Про організацію харчування дітей читайте в методичному посібнику «Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти»