Профілактика харчових отруєнь — актуальне завдання для кожного

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Проблема кишкових інфекцій особливо загострюється у літній період. З огляду на це, варто пригадати симптоми виявлення харчового отруєння та рекомендації фахівців для уникнення проблем зі здоров’ям.

Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. Фахівці рекомендують бути уважнішими та дотримуватися основних вимог з харчування у літній період.

З огляду на це слід:

  • приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
  • ретельно стежити за правильністю зберігання продуктів та приготування страв.

Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.

У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.

Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі. Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.

Про організацію харчування дітей читайте в методичному посібнику «Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти»

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Новий вимір професії вчителя: які компетентності є ключовими сьогодні

Визначаємо три основні групи компетентностей, які визначають ефективність педагога. Диференціюємо поняття «компетентність» і «компетенція». З'ясовуємо, які вміння для реалізації компетентностей важливі
57744

Інструктажі з питань охорони праці для працівників закладу освіти

Під час прийняття на роботу та періодично працівники закладу освіти зобов’язані проходити інструктажі з питань охорони праці. Які види інструктажів існують, хто їх проводить з працівниками та за яких умов — далі у статті
17603

Визначаємо відповідність педагогічного працівника кваліфікаційній категорії

Кваліфікаційні категорії педагогічним працівникам закладів освіти присвоюють чи підтверджують лише за результатами атестації. При цьому враховують, зокрема, вимоги, які встановлені до рівня професійної кваліфікації та стажу працівників. Розглянемо, які саме
46134

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді