Проблема кишкових інфекцій особливо загострюється у літній період. З огляду на це, варто пригадати симптоми виявлення харчового отруєння та рекомендації фахівців для уникнення проблем зі здоров’ям.
Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. Фахівці рекомендують бути уважнішими та дотримуватися основних вимог з харчування у літній період.
З огляду на це слід:
- приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;
- дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
- ретельно стежити за правильністю зберігання продуктів та приготування страв.
Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.
У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.
Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.
Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі. Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.
Про організацію харчування дітей читайте в методичному посібнику «Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти»
Чи не найбільше запитань, які надходять до нашого видавництва, стосуються оплати праці педагогів та педагогічного навантаження. Розглянемо найпоширеніші. Відповіді — за матеріалами журналу "Практика управління закладом освіти"
З’ясуємо, як змінилося педагогічне навантаження працівників закладів дошкільної освіти після набрання чинності новим Законом про дошкільну освіту, як співвідноситься педагогічне навантаження і робочий час. Ознайомтеся з таблицею, у якій ми порівняли нинішній обсяг педнавантаження працівників ЗДО з тим, що був раніше
Ознайомтеся зі змістом та основними вимогами Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти. Акцентуємо увагу на тому, що потрібно знати керівнику закладу
З’ясуємо, що таке строковий трудовий договір і чому навколо нього стільки суперечок: варто чи ні його укладати, хто від цього виграє, хто програє, наскільки він є корисним для працівника чи роботодавця
З’ясуємо, як проєктують штатний розпис дошкільного закладу і які зміни врахувати згідно з новим Законом про дошкільну освіту та новими Типовими штатними нормативами. Допоможемо вам внести зміни в штатний розпис, обрати форму та заповнити її без помилок