Профілактика харчових отруєнь — актуальне завдання для кожного

Проблема кишкових інфекцій особливо загострюється у літній період. З огляду на це, варто пригадати симптоми виявлення харчового отруєння та рекомендації фахівців для уникнення проблем зі здоров’ям.

Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. Фахівці рекомендують бути уважнішими та дотримуватися основних вимог з харчування у літній період.

З огляду на це слід:

  • приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
  • ретельно стежити за правильністю зберігання продуктів та приготування страв.

Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.

У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.

Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі. Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.

Про організацію харчування дітей читайте в методичному посібнику «Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді