Цьогоріч школи будуть забезпечені новими підручниками

Сьогодні, 30 липня 2013 року, відбувся брифінг міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, на якому він високо оцінив рівень забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів новими підручниками.

30 липня 2013 року міністр освіти і науки України Дмитро Табачник провів брифінг на тему «Реалізація державних стандартів у новостворених підручниках».

Як повідомляє Міністерство освіти і науки України, посадовець поінформував про основні новації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, що будуть упроваджуватися з нового навчального року.

«По-перше, це вивчення іноземної мови з 1-го класу, по-друге, це обов’язкове запровадження у 5-х класах другої іноземної мови, а також — вивчення інформатики з 2-го класу. При створенні навчальної програми «Сходинки до інформатики» використані рекомендації ЮНЕСКО. Цей курс розглядається як необхідний інструмент, який у сучасному інформаційному суспільстві сприятиме більш успішному навчанню учнів, усебічному розвитку дитини шкільного віку», — зазначив міністр.

Посадовець звернув увагу на збільшення кількості підручників. За його даними, протягом останніх двох років було створено та видруковано весь комплект підручників для молодших класів. Також зріс тираж підручників шрифтом Брайля для слабозорих та незрячих дітей. Книги були адаптовані до потреб та можливостей учнів шляхом підвищення практичності підручників та зменшення розміру палітурки.

Дмитро Табачник підкреслив, що МОН задовольнило усі побажання регіональних органів управління освітою щодо змісту підручників.

«У цьому році друк усіх підручників створено з випередженням як графіку, так і кількості, — сумарний тираж усіх примірників складає близько 120% від загальної кількості учнів», — підсумував міністр.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді