Читайте в серпневому числі журналу «Практичний психолог: Школа»

Вийшов з друку свіжий номер щомісячного журналу «Практичний психолог: Школа». У ньому ви знайдете статті про особливості психологічного тренінгу, інтернет-залежність у старшокласників та шляхи подолання педагогічного конфлікту.

Провідною темою серпневого числа журналу «Практичний психолог: Школа» є корекційна і розвивальна робота. Пропонуємо ознайомитися з його змістом.

Інтерес до застосування активних методів навчання, зокрема й психологічного тренінгу, постійно зростає, адже сучасне життя вимагає від особистості перероблення величезного потоку інформації, підвищення стресостійкості, адаптованості до нових, «недружніх» умов навколишнього соціального та природного середовища. Проте не кожний інтерактивний захід є психологічним тренінгом. Як зорієнтуватися, що ж насправді є психологічним тренінгом, а що — комерційною маніпуляцією, читайте у публікації «Психологічний тренінг: за чи проти».

Стаття «Формування інтернет-залежності в старшокласників» присвячена проблемам, що спричиняють інтернет-залежність у школярів.  Ранній юнацький вік є особливо чутливим щодо інформаційного впливу. Тому практичному психологові необхідно приділяти особливу увагу роботі зі старшокласниками щодо інформування про небезпеки, з якими можна стикнутися в інтернет-просторі.

У статті «Педагогічний конфлікт: причини й шляхи подолання» для вас подано семінар-практимум «Учителі та учні: мистецтво діалогу». Як відомо, ефективна взаємодія учителів та учнів — це своєрідний результат опанування ними мистецтвом діалогу. Особливу роль у побудові такого діалогу відіграє вчитель, який має обрати правильну стратегію, аби скоригувати неприйнятну поведінку учнів, сформувати в них позитивне уявлення про самих себе, утвердити їхню внутрішню волю.

Усе це та багато іншої важливої, актуальної та цікавої інформації дізнавайтеся зі сторінок щомісячного спеціалізованого журналу «Практичний психолог: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді