МОН рекомендує відмовитися від оцінок

Міністерство освіти і науки України пропонує вітчизняним школам запозичити досвід інших країн та відмовитися від оцінювання успішності учнів. Відомство рекомендує запровадити цю практику для окремих предметів початкової школи.
Міністерство освіти і науки України рекомендує загальноосвітнім навчальним закладам не ставити оцінки з окремих предметів початкової школи.
За словами міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, відомство пропонує використовувати цю практику під час викладання таких предметів, як охорона здоров’я, фізична культура, музичне мистецтво, образотворче мистецтво та з курсу «Сходинки до інформатики».
Посадовець зауважив, що деякі педагоги не підтримують скасування бального оцінювання, оскільки вважають його невід’ємним стимулом учнів до навчання. 
На його думку, Україні варто запозичувати досвід інших країн, де «без батогів і пряників можна навчити дітей хоча б деяким предметам у початковій школі».
Нагадаємо, що нещодавно МОН висловило рекомендацію не ставити оцінок п’ятикласникам для ліпшої адаптації учнів до навчання за новими стандартами.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді