Шкільні підручники планують розмістити в інтернеті

Кабінет Міністрів України розглядає питання реалізації національного проекту «Відкритий світ», у рамках якого школярі отримають можливість користуватися підручниками, необхідними для навчання у середньому навчальному закладі.

У межах реалізації проекту «Відкритий світ» Кабінет Міністрів України опрацьовує питання щодо безкоштовного розміщення обов'язкових за програмами для 5–9 класів підручників, яким надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» в інтернеті.

З метою забезпечення ефективної реалізації національного проекту «Відкритий світ», прем’єр-міністр Микола Азаров має вжити заходів, щоб забезпечити фінансування зазначеного проекту згідно з дорученням президента В. Януковича.

Також прем’єр-міністр до 30 вересня має опрацювати питання щодо механізмів залучення додаткових фінансових ресурсів для забезпечення реалізації національного проекту «Відкритий світ», запровадити реалізацію другого етапу у 2000 загальноосвітніх навчальних закладах та визначити проект «Електронна шкільна бібліотека» як додаткову складову національного проекту «Відкритий світ».

При цьому буде створено освітній портал у межах реалізації національного проекту «Відкритий світ».

Також під час підготовки проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» прем’єр-міністру необхідно передбачити видатки на забезпечення учнів із числа найбільш незахищених категорій необхідними учнівськими пристроями та видатки на фінансування третього етапу цього національного проекту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді