У Києві проводять заняття з каністерапії для дітей з особливими потребами

Уже п’ятий рік поспіль громадська організація «В дитячих долонях» у Києві опікується дітьми з синдром Дауна, аутизмом та іншими особливостями психічного розвитку.

16 вересня 2013 року заняття з каністерапії для дітей з особливими потребами відвідали головні редактори освітянських журналів «Вихователь-методист дошкільного закладу», «Практичний психолог: Дитячий садок», «Медична сестра дошкільного закладу» відповідно Наталія Савінова, Тетяна Гурковська та Юлія Баранова.

Каністерапія може давати високі результати в роботі з такими дітьми і це доводить практика її застосування у громадській організації «В дитячих долонях». Заняття проводяться фахівцем-кінологом із спеціально навченим собакою. Для роботи з особливими дітьми собака і господар проходять спеціальне навчання, потім тестування. До роботи з дітьми допускаються не всі собаки, а лише дуже спокійні, зі стабільною психікою, ідеальним характером і високим інтелектом.

Програма занять складається і коректується відповідно до віку, можливостей, потреб і очікуваного результату.

Із собакою дитина може:

  • проходити смугу перешкод — розвиток моторики;
  • давати команди — розвиток мовлення;
  • доглядати за нею — розвиток довіри;
  • розчісувати, одягати в наряди тощо — розвиток фантазії, емоційної та ігрової діяльності.

Також у цей день відбулося відкриття майданчика для дітей з особливими потребами, що стало наступним кроком до створення ефективного корекційно-розвивального середовища.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді