Освітяни взяли участь у конференції «Продуктивні освітньо-оздоровчі технології в сучасному дошкільному навчальному закладі»

У Вінниці відбулася науково-практична конференція «Продуктивні освітньо-оздоровчі технології в сучасному дошкільному навчальному закладі». Учасники заходу обговорили актуальні питання розвитку дошкільної освіти та відвідали цікаві майстер-класи.

31 жовтня — 1 листопада 2013 року відбулася науково-практична конференція «Продуктивні освітньо-оздоровчі технології в сучасному дошкільному навчальному закладі». Захід було проведено на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4  ім. Д.І. Менделєєва м. Вінниця.

Учасниками конференції стали науковці, представники державних та недержавних закладів освіти усіх рівнів акредитації і форм власності, представники громадських організацій, об’єднань, асоціацій, керівники дошкільних навчальних закладів, вихователі, вихователі-методисти, психологи дошкільних та загальноосвітніх  навчальних закладів, лікарі, медичні сестри, інструктори з фізичного виховання ДНЗ, музичні керівники та  батьки вихованців. Загалом 320 учасників.

Робота конференції  відбувалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій.

Урочисту частину відкрила Людмила Рихліцька, заступник директора департаменту освіти Вінницької міської ради, начальник відділу дошкільної освіти та обліку дітей. Привітавши освітян, вона зазначила, що забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти, виховання здорової, компетентної особистості є визначальними пріоритетами роботи дошкільних навчальних закладів міста.

З вітальним словом також виступили: Валентина Балицька, заступник міського голови ВМР; Олена Чорна, перший заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації; Ірина Божок,  заступник директора департаменту освіти  Вінницької міської ради; Геннадій Чепурний, психолог, президент Асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО», керівник ЦОТ «Школа ейдотехніки», голова МФ «ПЕРСПЕКТИВА».

У своїх доповідях вони зупинилися на питаннях організації управлінської діяльності в ДНЗ, забезпечення наступності в роботі ДНЗ та початкової школи, на проблемі модернізації ДНЗ в умовах інформаційного суспільства та ін.

У межах конференції була організована виставка посібників педагогів дошкільних навчальних закладів м. Вінниці та навчально-методичного забезпечення по впровадженню продуктивних освітньо-оздоровчих технологій у сучасному ДНЗ.

Крім того, учасники конференції мали змогу на свій вибір відвідати цікаві майстер-класи:

  • Майстерня управління (для  керівників навчальних закладів)
  • Майстерня психології (для  психологів дошкільних та шкільних навчальних закладів)
  • Майстерня батьківства (для батьків вихованців  навчальних закладів)
  • Майстерня здоров’я ( для  лікарів, медичних сестер, фіз. інструкторів  ДНЗ)
  • Майстерня арт-педагогіки (для  психологів, вихователів, вчителів та батьків)
  • Майстерня творчого дизайну (для музичних керівників, організаторів свят та розваг і батьків).                            

Під час проведення майтер-класу «Майстерня управління» Ніна Омельяненко, головний редактор журналу «Практика управління дошкільним закладом», голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» розкрила тему «Стратегічні напрямки діяльності сучасного керівника». Головний редактор журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу» Наталія Савінова супроводжувала виступ Ніни Володимирівни показом відповідних документів у системі «Експертус Дошкільний заклад».

Тетяна Гурковська
, головний редактор журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» провела майстер-клас на тему «Психолого-педагогічні основи взаємодії у діяльності педагогів та дітей у дошкільному закладі».

По закінченню роботи конференції учасники отримали сертифікати.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді