Школярі Дніпропетровщини отримають онлайн-доступ до наукових надбань

У Дніпропетровській області реалізується науково-педагогічний проект «Обласна електронна школа «Школа відкрита для всіх», який допоможе всім охочим здобувати освіту та одночасно із заняттями у школі отримувати додаткові знання.

На Дніпропетровщині продовжується реалізація науково-педагогічного проекту «Обласна електронна школа «Школа відкрита для всіх». Це інформаційний освітній ресурс, який покликаний забезпечити відкритий доступ дітей регіону до сучасних надбань вітчизняної та світової науки.

Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

«Обласна електронна школа» — це сучасна інтерактивна форма навчання дітей, яка за допомогою мережі інтернет дозволяє одночасно із заняттями в школі отримувати додаткові нові знання незалежно від місця проживання та статусу дитини. Для створення цієї електронної школи було вивчено кращий світовий досвід із впровадження подібних проектів (Федеративна Республіка Німеччина, Французька Республіка, Сполучені Штати Америки, Російська Федерація). Над створенням обласної електронної школи працювали близько двох тисяч кращих педагогів області», — йдеться у повідомленні.

Проект «Обласна електронна школа «Школа відкрита для всіх» включає в себе 3 підпроекти:

  • «Обласна електронна школа для дітей з особливими освітніми потребами» для дистанційного навчання дітей з особливими потребами
  • «Обласна електронна школа для обдарованої молоді», за допомогою якої в режимі відкритого доступу можна ознайомитись із базою корисних посилань, що систематизовані за предметами
  • «Віртуальна аерокосмічна школа», створена для дітей віком від 12 до 18 років, які мріють про аерокосмічну освіту.

Для реалізації проекту попередньо було обрано опорні школи, які мають акумулювати та розповсюджувати електронний контент. Саме ці школи отримали від Дніпропетровської обласної державної адміністрації 70 сучасних ноутбуків.

«Ми вдячні владі за те, що наша гімназія стала учасником проекту «Школа відкрита для всіх». У межах цього проекту проводиться дуже багато роботи. Адже сучасна школа сьогодні не може ефективно працювати без використання інноваційно-комунікаційних технологій. Ці технології пов’язані з комп’ютеризацією шкіл. Комп’ютери, ноутбуки, інтерактивні дошки — все це підвищує рівень викладання у навчальних закладах, підвищує якість знань учнів. Вони сьогодні дуже прогресивні. Тому і вчителі мають постійно розвиватися», — зазначила директор Дніпропетровської гімназії №3 Вікторія Селіна.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді