Профілактика інфекційних захворювань у дітей

Зустрічайте свіжий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу». У грудневому випуску подано корисні та актуальні статті, що присвячені профілактиці інфекційних захворювань у дітей.

Вийшов друком грудневий номер (№ 12/2013) журналу «Медична сестра дошкільного закладу». Пропонуємо ознайомитися з його змістом.

Автор статті «Що таке контагіозний молюск у дітей?» ознайомлює читачів із цим вірусним захворюванням, яке може швидко поширюватися в організованих дитячих колективах. Окрему увагу приділено профілактиці контагіозного молюска у дітей.

Така корисна для здоров’я дитини процедура, як самомасаж підвищує загальну опірність її організму негативним впливам зовнішнього середовища. У дошкільному навчальному закладі самомасаж застосовують для зміцнення імунітету дитини та запобігання гострим респіраторним захворюванням. У публікації «Самомасаж як форма оздоровчої роботи в дошкільному закладі» подано вправи із самомасажу стоп, рук і пальців рук, голови, обличчя та його частин.

У статті «Підтримуємо здоров’я майбутнього учня» наведено рекомендації щодо зміцнення органів і систем органів дошкільника, яких варто щоденно й неухильно дотримуватися.

Не менш актуальною є публікація «Як запобігти харчовим отруєнням дітей у свята». На свята батьки мають бути особливо уважними до їжі, яку вживатиме дитина, тому що під час святкувань зазвичай зростає кількість харчових отруєнь. Щоб не зіпсувати свят та уникнути харчових отруєнь, слід дотримуватися правил особистої гігієни, технології приготування страв, зберігання продуктів харчування та готових страв. Сторінку журналу з пам’яткою можна скопіювати та розмістити на інформаційному стенді.

Як відомо, кожна людина на новому місці роботі може стикатися з певними труднощами. Особливо це відчуває молодий спеціаліст, який не лише приходить у новий колектив, а й тільки-но розпочинає свою професійну діяльність. У статті «Адаптація молодого спеціаліста: медична сестра дошкільного закладу» подано рекомендації, що допоможуть подолати труднощі в початковий період роботи медичної сестри.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації читайте на сторінках журналу «Медична сестра дошкільного закладу»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді