Профілактика інфекційних захворювань у дітей

Зустрічайте свіжий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу». У грудневому випуску подано корисні та актуальні статті, що присвячені профілактиці інфекційних захворювань у дітей.

Вийшов друком грудневий номер (№ 12/2013) журналу «Медична сестра дошкільного закладу». Пропонуємо ознайомитися з його змістом.

Автор статті «Що таке контагіозний молюск у дітей?» ознайомлює читачів із цим вірусним захворюванням, яке може швидко поширюватися в організованих дитячих колективах. Окрему увагу приділено профілактиці контагіозного молюска у дітей.

Така корисна для здоров’я дитини процедура, як самомасаж підвищує загальну опірність її організму негативним впливам зовнішнього середовища. У дошкільному навчальному закладі самомасаж застосовують для зміцнення імунітету дитини та запобігання гострим респіраторним захворюванням. У публікації «Самомасаж як форма оздоровчої роботи в дошкільному закладі» подано вправи із самомасажу стоп, рук і пальців рук, голови, обличчя та його частин.

У статті «Підтримуємо здоров’я майбутнього учня» наведено рекомендації щодо зміцнення органів і систем органів дошкільника, яких варто щоденно й неухильно дотримуватися.

Не менш актуальною є публікація «Як запобігти харчовим отруєнням дітей у свята». На свята батьки мають бути особливо уважними до їжі, яку вживатиме дитина, тому що під час святкувань зазвичай зростає кількість харчових отруєнь. Щоб не зіпсувати свят та уникнути харчових отруєнь, слід дотримуватися правил особистої гігієни, технології приготування страв, зберігання продуктів харчування та готових страв. Сторінку журналу з пам’яткою можна скопіювати та розмістити на інформаційному стенді.

Як відомо, кожна людина на новому місці роботі може стикатися з певними труднощами. Особливо це відчуває молодий спеціаліст, який не лише приходить у новий колектив, а й тільки-но розпочинає свою професійну діяльність. У статті «Адаптація молодого спеціаліста: медична сестра дошкільного закладу» подано рекомендації, що допоможуть подолати труднощі в початковий період роботи медичної сестри.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації читайте на сторінках журналу «Медична сестра дошкільного закладу»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді