МОН пропонує накласти мораторій на перевірки у школах

Міністр освіти і науки України пропонує накласти мораторій на перевірки у вітчизняних ЗНЗ до кінця навчального року. У відомстві повідомляють, що численні комісії відволікають педагогів та негативно впливають на їхню роботу.

Міністерство освіти і науки України (МОН) звертається до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року.

Відповідний лист «Щодо зменшення кількості перевірок навчальних закладів» № 1/9-170 від 24.03.2014 підписав Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Ця ініціатива зумовлена зверненнями освітянських громадських організацій з приводу численних перевірок навчальних закладів.

«Численні комісії та зростання кількості звітних матеріалів відволікають працівників від виконання основних обов’язків, що негативно впливає на роботу педагогічних колективів», — йдеться у повідомленні МОН.

Зазначений документ розміщено в експертно-правових системах «Експертус: Дошкільний заклад» та «Експертус: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді