Щодо недопущення зменшення бюджетних витрат за рахунок працівників закладів та установ освіти

Проект Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабільності України» спричинив негативний резонанс серед працівників освіти.

До Кабінету Міністрів України (КМУ) від педагогічних колективів, профспілкових організацій працівників освіти і науки надійшла великі кількість звернень стосовно доручення Прем’єр-міністра України про значне скорочення штатної чисельності педагогічних працівників, надання їм відпусток без збереження заробітної плати, встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, збільшення обсягу педагогічного навантаження на ставку, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах.

У листі КМУ від 7.10.2014 № 13675/0/2-14 йдеться про неприпустимість забезпечення економії бюджетних коштів за рахунок зменшення розмірів надбавок і доплат, які встановлені працівникам закладів та установ освіти.

У документі наголошено, що уряд не підтримав нововведення, які звужують права освітян, а також офіційно не подавав на розгляд Проект Закону України «Про удосконалення норм і законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні» до Верховної Ради України. Також, урядом не приймалось жодних рішень, які б передбачали звуження трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти або зменшення розмірів їх фінансового забезпечення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді