Сучасна дитина та бібліотека: перспективи та проблеми розвитку відносин

З 7 по 10 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей проходитиме Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Сучасна дитина та бібліотека: перспективи та проблеми розвитку відносин».

У Національній бібліотеці України для дітей сьогодні розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Сучасна дитина та бібліотека: перспективи та проблеми розвитку відносин», яка триватиме до 10 жовтня.

Почесними гостями заходу стали Радник Президента України, голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко та голова ГО «Муніципальна ліга Києва», експерт з місцевого самоврядування Олександр Федоренко.

«Сьогодні, як ніколи за часів незалежності нашої держави, ми відчуваємо потребу у високоінтелектуальних й високоморальних поколіннях українців, які захищатимуть та розбудовуватимуть країну. Ваша праця та ваші зусилля є основою для розвитку таких українців», — зазначив Микола Томенко. Він наголосив, що робитиме усе можливе для підтримки й розвитку бібліотечної галузі та пообіцяв учасникам конференції підтримку їх законодавчих ініціатив.

В свою чергу Олександр Федоренко подякував присутнім за їх професіоналізм, вбачаючи саме в ньому майбутнє українських бібліотек та їх важливий вплив на формування національної свідомості.

У межах конференції обговорили питання правового забезпечення діяльності бібліотек, напрями державної бібліотечної політики в Україні, тенденції розвитку бібліотек тощо.

До всіх обласних бібліотек гості передали примірники фотоальбому репродукцій Т. Шевченка, Шевченківського щоденника та дитячу літературу видавництва «Веселка».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді