Психологічна допомога дітям

Щоденне навчання і самовдосконалення — визначальні професійні вимоги до практичного психолога. Публікації жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» допоможуть фахівцю удосконалити професійну діяльність у нинішніх складних обставинах.

Наразі кожному практичному психологу варто поглиблювати знання про особливості надання психологічної допомоги дітям у кризовій ситуації. У пригоді фахівцю стануть публікації про специфіку переживання психотравми дошкільниками та надання психологічної допомоги родинам, які переживають утрату.

Діти дошкільного віку потребують психологічної підтримки не лише тоді, коли опиняються в складній ситуації, розгублені тощо, а й тоді, коли їх сповнює радість від своїх досягнень. Пріоритетним аспектом цієї діяльності фахівця є віра в успіхи дитини. Тож практичний психолог має бути обізнаним, які форми роботи варто використовувати під час психологічного супроводу особистісного зростання дитини. Допоможуть у цьому публікації «Сучасний дошкільник: драматургія внутрішнього світу» та «Психологічний супровід особистісного зростання дошкільників».

Кризові явища, які нині переживає суспільство, спричиняють значне нервове напруження, негативно впливають на здоров’я людини. Це актуалізує потребу в психологічній допомозі, однією з дієвих форм якої є телефонне консультування. Про особливості цього виду консультування — у статті «Телефонне консультування в діяльності практичного психолога».

Раннє дитинство — період, коли дитина активно пізнає і вивчає навколишній світ. Від поведінки батьків, їхніх реакцій на вчинки дитини залежить процес її розвитку. Тому практичний психолог має подбати, аби батьки були обізнаними із особливостями розвитку дитини того чи того віку, розуміли, що вважати нормою, а над чим варто замислитися. У пригоді фахівцю стане публікація «Батьківське сприяння пізнавальній діяльності дитини раннього віку».

Українська практика впровадження інклюзивної освіти, визначення розміру місячної заробітної плати практичного психолога, порядок надання психологічної підтримки постраждалим при надзвичайній ситуації — усе це та багато іншої корисної інформації читайте на сторінках жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді