Психологічна допомога дітям

Щоденне навчання і самовдосконалення — визначальні професійні вимоги до практичного психолога. Публікації жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» допоможуть фахівцю удосконалити професійну діяльність у нинішніх складних обставинах.

Наразі кожному практичному психологу варто поглиблювати знання про особливості надання психологічної допомоги дітям у кризовій ситуації. У пригоді фахівцю стануть публікації про специфіку переживання психотравми дошкільниками та надання психологічної допомоги родинам, які переживають утрату.

Діти дошкільного віку потребують психологічної підтримки не лише тоді, коли опиняються в складній ситуації, розгублені тощо, а й тоді, коли їх сповнює радість від своїх досягнень. Пріоритетним аспектом цієї діяльності фахівця є віра в успіхи дитини. Тож практичний психолог має бути обізнаним, які форми роботи варто використовувати під час психологічного супроводу особистісного зростання дитини. Допоможуть у цьому публікації «Сучасний дошкільник: драматургія внутрішнього світу» та «Психологічний супровід особистісного зростання дошкільників».

Кризові явища, які нині переживає суспільство, спричиняють значне нервове напруження, негативно впливають на здоров’я людини. Це актуалізує потребу в психологічній допомозі, однією з дієвих форм якої є телефонне консультування. Про особливості цього виду консультування — у статті «Телефонне консультування в діяльності практичного психолога».

Раннє дитинство — період, коли дитина активно пізнає і вивчає навколишній світ. Від поведінки батьків, їхніх реакцій на вчинки дитини залежить процес її розвитку. Тому практичний психолог має подбати, аби батьки були обізнаними із особливостями розвитку дитини того чи того віку, розуміли, що вважати нормою, а над чим варто замислитися. У пригоді фахівцю стане публікація «Батьківське сприяння пізнавальній діяльності дитини раннього віку».

Українська практика впровадження інклюзивної освіти, визначення розміру місячної заробітної плати практичного психолога, порядок надання психологічної підтримки постраждалим при надзвичайній ситуації — усе це та багато іншої корисної інформації читайте на сторінках жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді