Участь батьків у музичному вихованні дітей

Вийшло друком грудневе число журналу «Музичний керівник» (№ 12/2014), присвячене темі «Участь батьків у музичному вихованні дітей».

Обираючи тему для грудневого числа журналу «Музичний керівник», ми прагнули допомогти вам створити для ваших вихованців та їхніх батьків теплу, радісну атмосферу спільної музичної творчості. Адже без допомоги педагогів батькам важко ефективно організувати зі своїми дітьми музичну діяльність.

Щоб аргументовано переконати батьків, що вони цілком в змозі влаштувати з дітьми вдома слухання музики, ігри зі звуками, виготовлення елементарних музичних інструментів, — скористуйтеся матеріалами публікації «Організація та зміст роботи музичного керівника з батьками вихованців». До цієї статті до того ж додані дві анкети — «Музичне виховання вашої дитини» та «Найкраще свято для вашої дитини», — які можуть бути використані як форма взаємодії з батьками.

Щоб налагодити дружній емоційний контакт між батьками і дітьми, варто використовувати традиційний дитячий фольклор. Як саме — читайте в публікації «Традиційний дитячий фольклор: ключ до цікавого дозвілля з дітьми», до якої додана низка різножанрових фольклорних пісень.

Як завжди, для вас у журналі — конспект музичного заняття, назва якого говорить сама за себе — «Легенда про флейту». За допомогою цього конспекту пропонуємо вам ознайомити дітей старшої групи з інструментом духової групи — флейтою, — з її звучанням, історією походження та видами.

Зимові свята — чудовий час для педагогів, батьків і дітей, щоб відвідати фестивалі, ігрові програми тощо. Інформацію щодо деяких заходів, які проводитимуться цими днями по всій Україні, шукайте в рубриці «Афіша мистецьких подій».

Дієвою формою співпраці батьків та педагогів дошкільного навчального закладу є організація свят за участі батьків. Тож в цьому числі журналу пропонуємо до вашої уваги сценарій родинного свята «Одна родина» у формі музичної шоу-програми. Корисний додаток до цього сценарію ви знайдете на форумі порталу «Педрада» — на сторінці теми «Корисні додатки» у рубриці «Музична вітальня».

У цьому числі ми знову радуємо вас авторською музичною казкою Алли Мігай — «Чарівний казанок», яку пропонуємо поставити як театралізовану виставу з дітьми старшої групи. Як завжди, казка містить авторські пісні — «Казаночку, звари каші!» та «Дякую, казаночку!».

Щоб потішити ваших вихованців чудовою дитячою музикою сучасних українських композиторів, скористайтеся нашою рубрикою «Слухання музики», де ми пропонуємо вам дві п’єси — «Вальс слона і мишки» та «Колискову». А у рубриках «Прем’єра пісні» та «Пісенна колекція» ви, як завжди, знайдете добірку дитячих пісень на різну тематику для всіх вікових груп.

У цьому числі журналу на вас чекає сюрприз — кольоровий плакат «Музикуємо вдома!», який допоможе вам надихнути батьків вихованців на продуктивні музичні заняття.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді