У Миколаєві пройшов обласний практичний семінар «Дошкільна освіта: перспективи розвитку»

Фахівці дошкільної освіти Миколаєва розглянули питання планування діяльності дошкільного закладу, набули практичних навичок оформлення різних видів документів і, звісно, обговорили перспективи розвитку дошкільної освіти.

2 грудня лабораторія методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти спільно з Асоціацією працівників дошкільної освіти та за участю Цифрового видавництва Експертус провели обласний практичний семінар «Дошкільна освіта: перспективи розвитку».

У семінарі взяли участь понад 100 педагогів Миколаївщини — методисти з дошкільної освіти районних (міських) методичних кабінетів (центрів), керівники та вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася директор МОІППО Анна Старєва. У заході взяли участь і інші фахівці МОІППО — Тетяна Вареник та Валентина Пташкограй.

Ніна Омельяненко, голова ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», головний редактор журналів «Практика управління дошкільним закладом» та «Практика управління закладом освіти акцентувала увагу присутніх на важливості співпраці органів управління освітою, дошкільних навчальних закладів з громадськістю.

Лариса Ільченко, керівник тематичного напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус запросила освітян Миколаївщини до співпраці та презентувала нове видання — газету «Дошкілля.UA», засновником якої є Асоціація працівників дошкільної освіти, а також навчально-методичний посібник «Вчимося розповідати. Складання розповідей за серіями сюжетних картин на основі літературних творів».

Для практичних занять учасники заходу поділилися на дві групи. Одна група взяла участь у дискусійному клубі «Погляд у майбутнє», який вела Ніна Омельяненко. Учасники спільно знаходили оптимальні рішення розв’язання робочих питань діяльності дошкільного навчального закладу. Друга група учасників апробувала новітні технології для підвищення ефективності управлінської та методичної роботи — вивчала унікальні можливості інноваційних електронних продуктів: КОЗА-ДИСКів та експертно-правової системи «Експертус Дошкільний заклад». Майстер-класи з їх використання провела Лариса Ільченко. Далі групи помінялися місцями.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді