Сприяння освіті: дошкільні навчальні заклади безоплатно отримують набори Lego

Нещодавно завдяки спільним зусиллям ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» та The LEGO Foundation 55 дошкільних навчальних закладів України отримали конструктори Lego

Дошкільні навчальні заклади України у межах проекту «Сприяння освіті» продовжують отримувати набори Lego. Проект було започатковано 10 липня 2010 року з моменту підписання Меморандуму про взаєморозуміння між МОН України та The LEGO Foundation (Королівство Данія).

Метою проекту «Сприяння освіті» є розкриття творчого потенціалу кожної дитини засобами гри та сприяння становленню педагога-фасилітатора.

Нещодавно завдяки спільним зусиллям ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» та The LEGO Foundation 55 дошкільних навчальних закладів України отримали конструктори Lego. Усього до проекту долучилися 63 навчальні заклади Київської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Львівської областей та міста Києва.

Проектом передбачена не лише донація наборів, а й проведення серії тренінгів та методичний супровід для педагогів.

Також нещодавно програма розвитку дітей від 2 до 6 років та методичні рекомендації «Безмежний світ гри з LEGO» (керівник проекту — Рома О.Ю.) було схвалено до використання в навчальних закладах України.

Кому цікава ця тема — не прогавте публікацію «Музичний LEGOграй» про упровадження LEGO-технологій у роботу з музичного розвитку дошкільників: ігрові вправи, діагностичні ігри (з досвіду роботи педагогів ДНЗ № 238 м. Дніпропетровськ), що буде опубліковано у журналі «Музичний керівник» № 2/2016.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді