Створюємо комiсiю з бракеражу продуктiв харчування i продовольчої сировини
Згiдно з
(далi— Інструкцiя) продукти харчування i продовольчу сировину приймають комiрник (завгосп), кухар дошкiльного навчального закладу або особа, яка визначена наказом керiвника вiдповiдальною за приймання продуктiв, iз залученням медичного працiвника.Склад комiсiї з бракеражу продуктiв харчування i продовольчої сировини (далi — Комiсiя) на початку календарного або навчального року затверджує наказом керiвникдошкiльного навчального закладу.
Цивільний захист: як організувати в ЗДО: ВЕБІНАР Ознайомлюємо членiв комiсiї з графiком постачання продуктiв i продовольчої сировини
Вiдповiдно до
(далi— Порядок), перелiк постачальникiв продуктiв харчування та продовольчої сировини визначається рiшеннями тендерних комiтетiв(комiсiй) за погодженням з територiальною установою державної санiтарно-епiдемiологiчної служби.визначено, що постачальники разом iз засновником (власником), керiвником навчального закладу складають графiки i маршрути постачання.
Для органiзацiї своєчасного приймання продуктiв харчування i продовольчої сировини до дошкiльного навчального закладу, рацiонального розподiлу робочого часу членiв Комiсiї керiвник дошкiльного навчального закладу ознайомлює їх з графiком постачання продуктiв харчування i продовольчої сировини.
Ознайомлюємо членiв Комiсiї з перелiком супровiдних документiв на продукти харчування та продовольчу сировину
Насамперед члени Комiсiї мають знати вимоги нормативних документiвдо продуктiв харчування i продовольчої сировини, що надходитимуть до дошкiльного навчального закладу. Вiдповiдно до
усi продукти харчування i продовольча сировина мають надходити до навчальних та оздоровчих закладiв разом iз супровiдними документами, якi мiстять iнформацiю про їх походження та якiсть, зокрема такими:- накладними;
- сертифiкатами вiдповiдностi;
- висновками санiтарно-епiдемiологiчної експертизи.
Контролюємо якiсть продуктiв харчування i продовольчої сировини
Якiсть продуктiв харчування i продовольчої сировини визначають зазовнiшнiм виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцiєю.
Вiдповiдно до
медична сестра пiд час приймання комiрником (кухарем) продуктiв харчування i продовольчої сировини, якi надходять до дошкiльного навчального закладу, контролює їх безпечнiсть та якiсть у Журналi бракеражу сирої продукцiїза термiнами реалiзацiї i умовами зберiгання.Складаємо Акт бракеражу продуктiв харчування i продовольчої сировини при встановленнi їх недоброякiсностi
Вiдповiдно до
при встановленнi недоброякiсностi продукту харчування, продовольчої сировини Комiсiя складає Акт бракеражу продуктiв харчування i продовольчої сировини (далi — Акт) у 3-х примiрниках, якi обов’язково засвiдчує пiдписом керiвникдошкiльного навчального закладу.Надсилаємо претензiйний лист постачальниковi
Про виявлену неякiсну продукцiю слiд обов’язково повiдомити постачальника у претензiйному листi. У ньомунаводять вiдомостiщодо низької якостi продуктiв, їхньої ваги. До листа обов’язково додають примiрник Акта.
📝 Нова Інструкція з діловодства в ЗДО Повертаємо неякiсну продукцiю постачальниковi
Неякiсну продукцiю на пiдставi Акта повертають постачальнику.
Надсилаємо копiї претензiйного листа
Копiї претензiйного листа обов’язково надсилають до:
- управлiння освiти i науки мiсцевої державної адмiнiстрацiї;
- територiальної установи державної санiтарно-епiдемiологiчної служби.
Припиняємо приймання продуктiв харчування, продовольчої сировини при виявленнi нестачi або надлишку одного з їх видiв
визначено, що при виявленнi нестачi або надлишку одного з видiв продуктiв матерiально вiдповiдальна особа зобов’язана припинити приймання продуктiв харчування i продовольчої сировини.
Подальше прийманняпродуктiв харчування здiйснює Комiсiя за участю працiвника бухгалтерiї (якщо вiн є у штатi дошкiльного навчального закладу), представника постачальника, а також представника органу громадського самоврядування (вiд колективу навчального закладу або вiд батькiв).
Складаємо акт приймання продуктiв харчування i продовольчої сировини
Результати приймання продуктiв харчування, продовольчої сировини при виявленнi нестачi або надлишку одного з видiв оформляють актом приймання у 2-х примiрниках: один — для облiку прийнятих продуктiв харчування, другий — для направлення претензiйного листа постачальниковi.