Які правила миття кухонного посуду у дошкільному закладі

73682

Запитання

У яких приміщеннях дошкільного закладу вивішувати інструкції щодо миття посуду? Що зазначати у правилах миття посуду?

Відповідь

Плата за харчування дітей: чи знаєте вимоги

Інструкції щодо правил миття кухонного посуду вивішують:

  • на харчоблоці
  • у їдальні
  • біля буфетних.

Порядок миття посуду

1. замочити у воді за температури +50…+60 °С з мийним засобом у 1-му відділенні мийної ванни

2. ополоснути гарячою проточною водою у 2-му відділеннімийної ванни по порядку:

  • чашки
  • тарілки
  • столові прибори.

Ложки, виделки, інші столові прибори необхідно:

  • мити з мийними засобами
  • ополіскувати під гарячою проточною водою не нижче +65 °C

3. просушити посуд на ґратчастих полицях, ставлячи на ребро

Витирати посуд заборонено

4. залишити на зберігання:

  • у закритих шафах — чашки і тарілки
  • в ємкостях — столові прибори (ручками догори).

Ілюстрована пам’ятка

10 правил миття посуду

Порядок миття посуду

Пам’ятка помічникові вихователя

Зауважте!

Також щодня необхідно мити:

  • ємкості для столових приборів
  • розноси для зберігання чистих чашок.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
12503

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1243