Українські педагоги повинні бути готові до реалізації НУШ

Український учитель має бути готовим реалізовувати ідеї Нової української школи

Реалізація реформи НУШ

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Український педагог має бути готовим реалізовувати ідеї Нової української школи.

Така мета є однією з провідних цілей реформування сфери середньої освіти, що закладена у презентованій Міністерством освіти та науки Візії майбутнього української освіти.

Як зазначили автори нової візії розвитку освіти, для досягнення цієї мети педагоги мають бути готові до впровадження сучасних освітніх практик відповідно до концепції НУШ та викликів сьогодення.

Зокрема, в країні має відбутися оновлення моделі сертифікації педагогів, яке забезпечить НУШ висококваліфікованими фахівцями, які будуть відкритими до змін і нових ідей.

Також керівники закладів освіти повинні стати лідерами шкільних команд, які реалізують освітній процес на засадах НУШ та ефективно реагують на виклики сьогодення.

Нагадаємо, що нещодавно в освітньому відомстві опублікували візію майбутнього освіти і науки, що відображає цілі та принципи розвитку освітньої сфери.

Передбачається, що візія допоможе створити освітню систему, яка відповідатиме потребам та запитам народу України, враховуватиме виклики та використовуватиме можливості.

Відповідний документ визначає завдання, до яких буде прагнути Міністерство, реалізуючи освітню реформу в країні.

Планується, що наступним кроком для реалізації візії освіти і науки стане розроблення відповідної Національної стратегії розвитку освіти.

Джерело: Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді