У школах триває тестування з математики у межах державного моніторингу освіти

16 травня розпочалося тестування учнів 6-х і 8-х класів з математики в межах моніторингу результатів навчання

Державний моніторинг результатів навчанняЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Тестування відбудеться 16-19 травня на платформі Всеукраїнської школи онлайн і охопить понад 12 тис. учнів 6-х і 8-х класів репрезентативної вибірки з 276 закладів загальної середньої освіти. Під час моніторингу досліджуватимуться результати навчання учнів щодо засвоєння тем за два роки навчання.

Таку інформацію зазначили на сайті Державної служби якості освіти.

«Передбачено два основних способи проведення тестування: безпосередньо в закладі освіти — для учнів, які навчаються очно чи у змішаному режимі; за місцем перебування — для тих, хто навчається дистанційно. Учні, які перебувають за кордоном або ж не мають змоги пройти тестування разом зі своїм класом, долучаться дистанційно», — повідомив Голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак. 

Кожен заклад освіти-учасник моніторингу для отримання результатів навчання залучить до тестування по одному класу з паралелі 6-х та 8-х класів. Отримані дані будуть конфіденційними та опубліковані лише в узагальненому вигляді. Свої результати зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі ВШО. Результати окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться і не надаватимуться директору, педагогам чи органам управління освітою. 

Окрім того, у тестуванні візьмуть участь учні 6-х класів зі 136 шкіл — учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» (пілотні школи НУШ).

Розробниками тестування стали Державна служба якості освіти спільно з проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) та педагогами-практиками, авторами навчальних програм і стандартів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді