Навчальне навантаження вчителя‑сумісника зі статусом ВПО

747

Запитання

Скільки годин може викладати за сумісництвом вчитель зі статусом ВПО?

Відповідь

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Сумісництво — це виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця — фізичної особи.

Чинне законодавство України не містить жодних обмежень щодо обсягу роботи педагогічного працівника як за основним місцем роботи (п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 № 102), так і за місцем роботи за сумісництвом.

Отже, сумісництво — це робота, яку здійснюють у вільний від основної роботи час. Таким чином, максимальний розмір навчального навантаження будь-якого працівника-сумісника, а не лише ВПО, визначають його вільним часом. При визначенні розміру навчального навантаження педагога-сумісника необхідно врахувати його навантаження і розклад роботи за основним місцем роботи: що більше годин за основним місцем роботи, то менше за сумісництвом. 

Якщо педагог за основним місцем роботи перебуває у відпустці без збереження заробітної плати, у стані простою чи з ним призупинено дію трудового договору, то за місцем роботи за сумісництвом він може отримати навантаження без жодних обмежень.


На питання відповідав Сергій Борисенко, експерт з трудових відносин у галузі освіти, заступник голови Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України,

голова Правління ГО «Надихай»
для журналу Практика управління закладом освіти

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
47225