Приймаємо, зберігаємо та видаємо продукти харчування: хто відповідає

15126

Запитання

На кого з працівників закладу освіти можна покласти повну матеріальну відповідальність за продукти харчування?

Відповідь

Приклад оформлення Акта приймання-передачі справ комірником

Комірник (завідувач господарства) несе повну матеріальну відповідальність за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування і тари, додержання умов зберігання і термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини. Це визначено пунктом 4.9 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом МОН, МОЗ від 17.04.2006 № 298/227.

Посади завідувача господарства та комірника передбачені Типовими штатними нормативами дошкільних навчальних закладів, затвердженими наказом МОН від 04.11.2010 № 1055.

Посаду комірника вводять з такого розрахунку:

  • 0,25 шт. од. — 5-7 груп
  • 0,5 шт. од. — 5-8 груп
  • 1 шт. од. — 9 і більше груп.

Облік продуктів та продовольчої сировини, а також тари здійснюють у Книзі складського обліку, де вказують дату їх надходження, номер накладної, постачальника, обсяг поставки, дату та обсяг щоденної реалізації.

За відсутності у штаті комірника (завідувача господарства) керівник закладу у наказі призначає відповідального, з яким укладають угоду про повну матеріальну відповідальність.

За продукти харчування на харчоблоці повну матеріальну відповідальність несе шеф-кухар або кухар.

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
960

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
28666