Чи вводити до примірного двотижневого меню салати

1196

Запитання

Чи можна вводити до примірного двотижневого меню дошкільного закладу салати?

Відповідь

Так, у примірному двотижневому меню можуть бути салати зі свіжих і варених овочів.

Заборонено готувати лише м’ясні й рибні салати (п. 4.28. гл. 4 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах).

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

При цьому запам’ятайте кілька нюансів, як готувати салати зі свіжих та варених овочів:

  • з 1 березня не готуйте салати зі свіжих овочів врожаю минулого року — для профілактики псевдотуберкульозу
  • з 15 квітня до 15 жовтня не готуйте вінегрет — для профілактики спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Складаючи примірне двотижневе меню на зимово-весняний період, врахуйте, що в холодний період року вінегрет слід готували лише на обід або вечерю, аби кухарі не варили овочі на наступний день.

Після зими забезпечте дітям належний весняний раціон.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
13799

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1363