Які кисломолочний сир та сиркову масу можна давати дітям

845

Запитання

Чи можна використовувати в закладах дошкільної освіти сир кисломолочний нижче 9,5% та сиркову масу?

Відповідь

У закладах дошкільної освіти можна використовувати сир кисломолочний жирністю:

  • від 9% (напівжирний)
  • до 18%.

На це вказано в п. 4.15 гл. 4 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах).

Утім Інструкція та додатки 2 і 3 до постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004 № 1591 не передбачають:

  • використовувати в раціоні дітей сиркову масу
  • замінювати сирковою масою сир кисломолочний.

Сиркова маса — це молочний продукт, виготовлений з кисломолочного сиру з додаванням вершків, цукру, фруктових домішок, зокрема кураги або родзинок. Його можна вживати як самостійний продукт харчування, так і готувати з нього різноманітні страви.

У ЗДО постійно здійснюють контроль якості та безпечності страв.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
954

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
28579