Справи керівника у жовтні: що проконтролювати
Вимоги до складання меню-вимоги
Меню-вимогу складайте щодня на наступний день відповідно до продуктів харчування, які є в коморі.
При цьому враховуйте:
У день, коли оформлюєте меню-вимогу, підрахуйте кількість дітей, які присутні в закладі, та внесіть дані до рядка «Кільк. чол.».
На наступний день, якщо кількість дітей змінилася, скорегуйте її.
Запамʼятайте!
До меню-вимоги не можна вносити жодних правок, окрім цієї. Якщо до закладу прийшли чотири і більше дитини, то оформіть додаткову меню-вимогу (п. 1.20 гл. 1 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах).
Приклад внесення правок до меню-вимоги
У понеділок до закладу прийшли:
- 15 дітей віком до трьох років
- та 68 дітей віком від трьох до шести (семи) років.
У рядку «Кільк. чол.» сестра медична або особа, яка відповідає за харчування, зазначає кількість дітей окремо за різними віковими групами:
- до трьох років — 15
- від трьох до шести (семи) років — 68.
Якщо у вівторок їх кількість змінилася, то сестра медична або особа, яка відповідає за харчування, корегує меню-вимогу у рядку «Кільк. чол.»:
- за віковою групою до трьох років зазначає 15-2 = 13
- за віковою групою від трьох до шести (семи) років — 68+4 = 72.
З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)