Якщо батьки дошкільнят крутять носа від страв із томатною пастою

935

Запитання

Батьки дітей часом скаржаться, що готуємо страви з томатною пастою. Як бути в цій ситуації працівникам закладу дошкільної освіти?

Відповідь

Дитина має вживати 1–3 г томатної пасти на день залежно від віку та типу закладу (додатки 2 та 3 до постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004 № 1591).

Спробуйте замінити томатну пасту, наприклад:

  • томатним пюре із вмістом сухих речовин 20%
  • соком томатним натуральним
  • свіжими томатами.

При заміні користуйтеся Нормами заміни продуктів за енергоцінністю (додаток 8 до Постанови № 1591).

Та якщо ви використовуватимете ці продукти харчування, то:

а) не забудьте змінити картки-розклади страв

б) коли підраховуватимете виконання норм харчування — використовувати коефіцієнти заміни продуктів.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
12532

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1249