Чи складати додаткове меню-вимогу, якщо дітей прийшло менше
Переглядів: 926
Запитання
До закладу дошкільної освіти прийшло на три дитини менше, ніж запланувала сестра медична у меню-вимозі. Чи складати додаткове меню-вимогу?
Відповідь
Ні, не складайте.
Справи керівника у жовтні: що проконтролювати
У такому разі продукти харчування додатково не виписуйте та не повертайте до комори. Розподіліть їх на присутніх дітей.
Відтак зафіксуйте:
- у Журналі бракеражу готової продукції — фактичний вихід страв
- в Журналі обліку виконання норм харчування — норму, видану на одну дитину.
З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Останні новини
Усі новини
16
В Україні оновлять стандарти укриттів у закладах освіти
31
Для підлітків створили освітній «Колайдер» у YouTube, TikTok й Instagram
31
Як забезпечити підтримку ментального здоров’я в закладах освіти
98
У МОН обговорили вимоги та цілі профільної середньої освіти
42
Статті за темою
Усі статті за темоюДіти та здорове харчування: що робити
Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
962
Контролюємо безпечність продуктів за системою НАССР
Окрім поняття «якість», існує поняття «безпечність». Саме воно є ключовим у системі, призначеній для управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції, тобто HACCP
49161
Які продукти харчування та страви заборонені у ЗДО
Складено таблиці продуктів харчування і страв, заборонених у закладах дошкільної освіти взагалі, а також тих, що заборонені за означених умов
78381
6 порад, як організувати харчування, якщо ви перебуваєте в зоні бойових дій
Центр громадського здоров’я України надав поради, як спланувати та організувати харчування, якщо ви перебуваєте в зоні бойових дій.
1429
Принципи НАССР для закладів освіти
Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
28697