Чи можна вводити вафлі в дитячий раціон у дошкільному закладі

1039

Запитання

Чи можна в дитячий раціон у закладі дошкільної освіти вводити вафлі? Які саме?

Відповідь

Так, можна.

12 запитань і відповідей про атестацію

Вафлі та печиво належать до однієї групи кондитерських виробів (додаток 2 до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі). Їх співвідношення в дитячому раціоні становить 40% від усіх кондитерських виробів.

Нормативні документи з організації харчування в закладах освіти не містять чітких рекомендацій, які саме вафлі вводити в дитячий раціон. Є лише заборона (п. 4.7 гл. 4 Інструкції) використовувати продукти харчування, які містять:

  • синтетичні барвники
  • ароматизатори
  • підсолоджувачі
  • підсилювачі смаку
  • консерванти.

Тож коли замовляєте вафлі, перевіряйте їх склад. Виробник повинен наводити на упаковці вичерпний перелік усіх інгредієнтів у порядку переваги їх масової частки, зокрема харчових добавок та ароматизаторів (пп. 2 п. 6 Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, затв. наказом Держспоживстандарту від 28.10.2010 № 487).

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
733

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36601