Відповідь
За для профілактики спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у закладі освіти сметану без термічної кулінарної обробки використовувати не можна.
На це вказує п. 4.29 гл. 4 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі.
З відповіді «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
Скористайтеся інтерактивним сервісом, щоб отримати технологічні карти страв для харчування дітей у ЗДО. Рекомендації та кілька технологічних карток скачайте зі статті просто зараз.
КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
Окрім поняття «якість», існує поняття «безпечність». Саме воно є ключовим у системі, призначеній для управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції, тобто HACCP
Розпочинається літній оздоровчий період, давайте пригадаємо, які норми у Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку