Як зберігати картоплю в дошкільному закладі
Запитання
Як правильно зберігати запаси картоплі в коморі дошкільного закладу?
Відповідь
У дошкільному закладі має бути запас овочів не більше ніж на 20 днів. (п. 1.16 Інструкції про організацію харчування дітей у дошкільних навчальних закладах).
Аби максимально зберегти вологу, вітаміни, макро- та мікроелементи протягом тривалого часу, в коморі дотримують оптимальних умов:
- температура +3 °С
- вологість повітря 85%
- відсутність природного освітлення
- достатній рівень вентиляції.
Щоб до бульб доходило повітря та випаровувалася зайва волога, стежать, аби висота складеної картоплі не перевищувала 1,5 м.
Окрім того, картоплю очищають від землі, щоб:
- був доступ повітря до бульб
- запобігти псуванню продукту.
Двічі на тиждень комірник має:
- перевіряти стан картоплі
- викидати підгнилі чи надбиті плоди.
Зауважте!
Картопля, що пролежала до весни, навіть за правильного зберігання містить токсини. Тому дітям не варто часто давати стару картоплю.