Чи можна в дошкільному закладі квасити капусту
Запитання
Чи можна для харчування дітей у дошкільному навчальному закладі квасити капусту білокачанну, якщо її не завозять централізовано?
Відповідь
У харчуванні дітей, окрім свіжих, рекомендують використовувати солоні овочі — огірки, капусту білокачанну, яблука (п. 1.17 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затв. наказом МОН і МОЗ України від 17.04.2006 № 298/227).
Кожен дошкільний навчальний заклад за погодженням із територіальним органом санітарного нагляду та за наявності необхідних умов може заготовляти овочі, зелень тощо — висушувати, солити, квасити без герметичного закупорювання.
Для заготівлі квашених овочів — огірків, помідорів, капусти білокачанної тощо — необхідно використовувати сіль понад добову норму згідно з технологією приготування.
З відповіді Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліста відділу дошкільної освіти
Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу
Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації),
журнал «Медична сестра дошкільного закладу»