Для випускників коледжів і технікумів можуть запровадити ЗНО

У планах УЦОЯО є запровадження ЗНО для випускників технікумів, коледжів, які вступатимуть до університетів.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук під час прес-конференції у Львові, яка відбулася 2 квітня, повідомив про те, що з наступного року ЗНО можуть запровадити не лише для випускників загальноосвітніх навчальних закладів, але і для тих, хто закінчив технікуми, коледжі і бажає вступати до університету.

Наразі, Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) готується внести пропозиції стосовно того, що з 2016 року державна підсумкова атестація у державних школах має бути не лише з української мови і літератури, а ще з двох предметів — за вибором випускників.

І. Лікарчук зауважив, що УЦОЯО запровадить державну підсумкову атестацію у формі ЗНО для випускників коледжів, технікумів, якщо буде відповідне фінансування та згода МОН України. Також у планах УЦОЯО є запровадження комплексного тесту для випускників дев’ятих класів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді