В Україні з’явився новий гарант якості вищої освіти

Урядом прийнято рішення про створення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Кабінет Міністрів України на засіданні 15 квітня прийняв рішення про утворення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти — це постійно діючий колегіальний орган, уповноважений Законом України «Про вищу освіту» на реалізацію державної політики в цій сфері.

Агентство здійснюватиме розробку положення про акредитацію освітніх програм, проводитиме ліцензійну експертизу, готуватиме експертний висновок щодо можливості видачі ліцензії на провадження освітньої діяльності, а також здійснюватиме цілу низку інших заходів для гарантування надання якісної вищої освіти в Україні. Також воно займатиметься формуванням і поданням до МОН переліку спеціальностей, за якими здійснюватиметься підготовка здобувачів вищої освіти, прийматиме рішення про акредитацію чи відмову в акредитації відповідної освітньої програми.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді