На платформі НУШ додали новий розділ для навчання англійської в дитсадках

Новий розділ для навчання англійської в дошкіллі з'явився на платформі НУШ

Навчання англійської мови в дошкільних закладах

Освітні цикли — плануємо роботу з дітьми по-новому

Новий розділ на платформі НУШ, присвячений дошкільній освіті, — зручний і корисний онлайн-простір для вчителів та вихователів, які прагнуть допомогти дошкільникам сміливо розпочати вивчення англійської мови.

Міністерство освіти і науки впроваджує реформи, які спрямовані на розвиток здібностей кожної дитини та її особисті освітні потреби. Використовуючи комбінацію 3-денних очних тренінгів та онлайн-курсів на платформі НУШ, програма має на меті впровадити давно очікувану систему вивчення іноземних мов, адаптовану до дитячого сприйняття.

«Відповідно до Закону «Про застосування англійської мови в Україні» з 1 вересня 2026 року англійської мови навчатимуть дітей п’яти-шестирічного віку в усіх закладах дошкільної освіти. Міністерство освіти і науки розробило алгоритм підготовки вихователів, які зараз працюють у дитсадках. Так, на безоплатній основі проводять курси з навчання англійської мови з нуля для тих, хто не знає англійську взагалі або ж має мінімальний рівень володіння мовою. Крім того, спільно з партнерами організовано курси з методики навчання англійської мови дітей дошкільного віку; підготовлено репозитарій матеріалів, які вихователі зможуть використовувати на заняттях з дошкільнятами, а також методичний порадник із рекомендаціями щодо організації та проведення занять. Це ще не всі ініціативи, й ми поступово рухаємося до забезпечення кожного закладу дошкільної освіти вихователями, які навчатимуть англійської мови», — зауважила заступниця міністра освіти і науки з питань ранньої дошкільної освіти та інклюзії Євгенія Смірнова.

Новий розділ також надає вихователям доступ до курсів та матеріалів, що відповідають віковим інтересам дітей і можуть бути використані під час організації навчання. Це допоможе підтримувати зацікавленість дітей і сприятиме ефективнішому засвоєнню матеріалу. Зокрема, у структурі головного меню є підрозділи з матеріалами, документами та ресурсами, що стануть у пригоді під час планування занять.

«Освіта для спільноти Kharkiv IT Cluster завжди була й залишається пріоритетним напрямом для співпраці. Протягом 9 років діяльності ми об'єднали понад 600 ІТ-компаній та більш ніж 200 освітніх установ, разом із якими  успішно реалізували понад 40 освітніх проєктів. Пишаємося, що спільно з МОН та Мінцифрою можемо посилювати профорієнтацію та цифрову освіту для дітей і вчителів, зокрема й завдяки вдосконаленню цифрових продуктів.  Дякуємо партнерам, а також ІТ-компанії WEBSPARK, яка забезпечила технічну реалізацію платформи, за довіру, спільні цінності та можливість сприяти тому, щоб молоде покоління здобувало якісну освіту цікаво», — зазначила виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

Ознайомитися та зареєструватися на платформі й отримати доступ до її ресурсів можна за посиланням: https://nus-english.com.ua/en

Технічну реалізацію функціоналу й елементів платформи забезпечила ІТ-компанія WEBSPARK. У МОН висловили подяку партнерам Khakriv IT Cluster, компанії WEBSPARK за співпрацю та втілення диджитальних рішень, що рухають світ, а також за готовність реформувати освіту для українських дітей заради їхнього розвитку в Україні.

Як зазначили в освітньому відомстві, оновлення платформи НУШ реалізується в межах впровадження англійської мови в дошкіллі, відповідно до Закону України «Про застосування англійської мови в Україні», завдяки мовній програмі Future Perfect та підтримці Міністерства освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації і Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тиждень безпеки в ЗДО: планування

Тиждень безпеки дитини є важливим для систематизації знань дітей про безпечну поведінку й довкілля. Діти мають дізнаватися про правила безпечної поведінки і від педагогів, і від батьків. Тому доцільно організувати комплексну роботу, передбачаючи взаємодію всіх учасників освітнього процесу
101529

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді