Фінляндія допомагатиме розвитку української системи освіти

Зміцнюємо співпрацю з Фінляндією для розвитку української системи освіти

Розвиток української системи освіти

Про Держстандарт профільної середньої освіти

Визначити вектор співпраці та зміцнити партнерства — ключова мета зустрічі представників МОН та Міністерства освіти і культури Фінляндії. Андерс Адлеркройц, міністр освіти і культури Фінляндії, уперше відвідав Україну та зустрівся з Оксеном Лісовим, міністром освіти і науки України, для обговорення подальших дій та партнерства задля розвитку української освіти та держави загалом.

Основною темою зустрічі була підтримка загальної середньої та профтехосвіти. Тому ключові напрацювання впродовж зустрічі стосувалися:

  • потреб української системи освіти для подолання викликів війни;
  • участі Фінляндії в розвитку «Профільної»: реформи старшої школи та професійної (професійно-технічної) освіти;
  • долучення державного і приватного секторів Фінляндії до ініціатив відновлення пошкоджених закладів, будівництва укриттів, забезпечення автобусами та альтернативними джерелами енергії.
image10
ТВОЄ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ Онлайн-курс для керівника та педагога. Опануєте чи удосконалите навички роботи з онлайн-інструментами
✔Як працювати у хмарних сховищах даних ✔ Як створювати ілюстровані матеріали ✔ Онлайн-сервіси для ділових комунікацій ✔ Як взаємодіяти у командах та чатах ✔ Як провести нараду чи семінар онлайн ✔

Зокрема було обговорено питання підтримки українських учнів і студентів, які тимчасово перебувають у Фінляндії, обговорили заходи, що допомагають зберегти їхню національну ідентичність та тримати зв’язок з Україною.

Як зазначили в МОН, відомство продовжує розвивати українську систему освіти й залучає підтримку від інших країн, щоб пришвидшити прогрес. Це особливо важливо у воєнний час. І Фінляндія — це приклад стратегічного надійного партнера, який сприяє розвитку закладів професійно-технічної освіти, впровадженню реформи НУШ та ділиться експертизою в розвитку інновацій.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74150

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді