У мережі з’явився онлайн-курс щодо підтримки родин військовослужбовців

Онлайн-курс «Спільна мета: підтримка родин військовослужбовців»

Підтримка родин військовослужбовців

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Шкільне середовище об’єднує багато верств населення та має вплив і ресурси для надання не лише освітніх послуг, а й психосоціальної підтримки, формування комунікаційних навичок, цінностей і світогляду. Сім'ї військовослужбовців стикаються з ним через навчання дітей чи роботу близьких, рідних, друзів.

Саме тому важливо, щоб шкільна освітня екосистема мала спроможність забезпечувати адаптовану підтримку для дітей та членів родин військовослужбовців, щоб допомогти їм подолати виклики, з якими вони стикаються у зв'язку зі службою своїх близьких.

Для того щоб підвищити рівень професійної компетентності педагогічних працівників у наданні адаптивної психосоціальної підтримки дітям військовослужбовців у шкільному середовищі громадська організація «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» та МОН України створили онлайн-курс «Спільна мета: підтримка родин військовослужбовців».

Цей онлайн-курс створено для керівників закладів загальної середньої освіти, педагогічних працівників, викладачів закладів післядипломної педагогічної освіти, працівників центрів професійного розвитку педагогічних працівників та всіх зацікавлених цією темою.

Курс складається із двох модулів, які послідовно розкривають питання психосоціальної підтримки учнів і педагогів, у родинах яких є військовослужбовці.

Підібраний формат курсу допоможе цілісно заглибитися в тему через розбір конкретних ситуацій, перегляд відео експертів-практиків, коротку та доступно подану теорію.

Після проходження онлайн-курсу педагогічні працівники зможуть краще розуміти інструменти та підходи для об'єднання дітей та налагодження між ними конструктивної, толерантної взаємодії, зважаючи на різність життєвого досвіду, сімейних обставин та з урахуванням індивідуальних і вікових особливостей.

Усі учасники після навчання отримають сертифікат про підвищення кваліфікації (21 година / 0,7 кредит ЄКТС).

Онлайн-курс підготовлений у межах проєкту «Спільна мета. Проєкт підтримки родин військовослужбовців», який реалізує громадська організація «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і необов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250750

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді